Колеги, днес си смених термостата, защото на последък спря да загрява колата. 156 2.4jtd. При последното по-дълго каране за 150км беше някъде между 50 и 80гр. Сложих Vernet като я запалих започна да си вдига температура. Викам си супер, стана работата, ей тва се иска. Добре ама отидох да се преоблека и като се върнах, тя вече отива над 90гр. Това за десетина минути работа на място. Не съм сигурен дали успях да обезвъздуша добре, но в общи линии мисля, че се получи. Лека полека се прибрах, без много газ. Ми, работата е много зле, защото отиде много над 110гр. Чак се стреснах да не направя нещо на двигателя. И това говорим забележете за около 4-5 км пробег. Бутнах после маркуча между термостата и радиатора, и беше студен. В същото време другия, от долу на радиатора беше доста топъл. Основният ми въпрос като за начало е: възможно ли е изобщо тая кола токова бързо да загрее до такава степен или датчика на новия термостат е тотално прецакан? Лошото е, че цялата процедура по източване и махане на маркучи ще се повтаря, ама поне да знам къде да се насоча. Термостат ли, датчик ли само, направо съм в шах.
Благодаря предварително
.
Благодаря предварително

Comment